Hvorfor er forbrukslån så populært?

Forbrukslån

Forbrukslån er veldig populært. Det blir mer og mer populært, som igjen fører til at noen banker gir litt mer enn man skal, som igjen fører til at staten kommer med reguleringer. Først var det en regulering om at banken skulle fraråde folk å ta opp lån hvis de fikk et lån. Nå diskuteres det om bankene også skal si nei til personer som tidligere ble frarådet fra å ta opp lån. På denne måten får bankene mer og mer ansvar for hva vi skal gjøre og også mer makt til å begrense oss ut i fra et risikoperspektiv. En risiko mange av bankene nok gjerne ville ta om de fikk lov til det. Jo høyere risiko bankene tar, jo bedre betalt tar de jo får det.

Begrensing på markedsføringen

Når en bank eller en låneformidler markedsfører forbrukslån har banken eller låneformidleren ikke lov til å fremheve flere aspekter av lånet. Det er fristene å fortelle om alle de fine tingene med lånet, men det er ikke alle de fine tingene som er lov å snakke om. Flere banker og låneformidlere bryter flere av disse punktene nå og da, men det viktigste er at du vet hva du ikke skal gjøre om du er involvert i formidling av forbrukslån og også hva du skal være forsiktig med hvis du søker på lån. Søker du på lån og ser noen som bryter reglene kan det være smart å trå forsiktig.

Det er med andre ord ikke lov til å snakke om hastighet i formidlingen av lånet. Dette kan friste folk som ikke er så flinke med penger til å ta opp en rask kreditt, som igjen kan skade disse personenes økonomi. Hvor raskt du får svar på søknaden er heller ikke så bra. Du må også holde deg unna si noe om at det er lav terskel for å få forbrukslånet. Du kan si hvor mye som stilles i minimumskrav, men du kan ikke si at dette er kjempelavt. I tillegg til dette kan du ikke si at du lett kan søke eller at prosessen med å søke er lett, samt at forbrukslånet er tilgjengelig på andre måter enn måten beskrevet på internett.

Hvordan evaluere forbrukslån

Det beste forbrukslånet finner du ved å sammenligne lån som passer for deg. Dette er veldig lett å si, men det betyr rett og slett at du må først søke på forbrukslån og sammenligne tilbudene som kommer tilbake fra bankene. Kun du vil du vite hva som er ditt billigste forbrukslån. Gå derfor på en side som formidler lån for andre slik at du kan få svar på mange søknader på et sted. Da trenger du ikke tenke på at du selv må ut å søke på lån hos mange banker. Du sparer med andre ord mye tid og penger ved å la andre gjøre en jobb som du ikke betaler noen ting for.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *